Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Woon Wonderland

Lesmodule voor de lagere school

Welkom in "Woon Wonderland"! Dit lespakket neemt leerlingen van het 5e en 6e leerjaar lager onderwijs mee op een ontdekkingsreis door de wonderlijke wereld van verschillende woonvormen, zoals kangoeroewonen, cohousen, co-wonen, gestippeld wonen, enzovoort. De leerlingen maken op een interactieve manier kennis met 8 verschillende woonvormen en leren nadenken over hun eigen woonomgeving en woonvoorkeuren: wat wil je delen in en rond je woning met anderen? Welke woonvormen passen bij jou?

De basis van dit lespakket is een leuke test ‘Welke woonvorm past bij jou?’ die de leerlingen kunnen invullen om tot de woonvormen te komen die aansluiten bij hun woonvoorkeuren.

Download het lespakket

Doelgroep 5e en 6e leerjaar lagere school
Thema diverse woonvormen – huidige en toekomstige woonomgeving
Tijdsduur De basis neemt 1 uur in beslag. De volledige lesmodule voorziet (optioneel) opdrachten en oefeningen voor 3 tot 4 uur les.
Uitvoerder Deze lesmodule is gratis te downloaden. Verdere verspreiding is toegestaan mits de oorspronkelijke uitvoerder ‘HOUSE -research’ te vermelden.
Referentie HOUSE-research. (2024, September) ‘Lesmodule Woon Wonderland’. https://www.house-research.be/woon-wonderland. Accessed on: [enter date]
< Back

Our HOUSE partners